diumenge, 6 de gener del 2008

Con cuchillo y tenedor

Mañana, la traca final. El último atracón de las fiestas, que culmina con el roscón traidor rompedientes.
A mi siempre me hacía mucha gracia ver a los mayores de mi familia acojonados con pegarle mordisco al roscón y saltarse una muela, pero no lo entendía; me parecía una exageración. Este año es diferente. Ya soy mayor: temo por mi dentadura. Tras el accidente doméstico del verano el empaste provisional de mis palas delanteras no está para hincarse en figuritas, y ya no me hace especial ilusión que me coloquen la corona de cartón. Todavía me jodería más que me tocara el haba: encima de mellada, me tocaría pagar. Mal momento, en mi cuenta se oye ulular el viento. Hermoso pareado.
Conclusión: mañana me comportaré como si estuviera en el hotel Ritz y comeré el tortell a pedacitos cortados con cuchillo y tenedor.
Apéndice: cuántas cosas dejan de tener gracia cuando uno crece o cuando no hay ningún niño en la familia. El tió, las cabalgatas de los reyes, ser coronado rey. De repente darle golpes a un tronco, ver unos tíos disfrazados (uno negro pintado con betún) lanzar caramelos como perdigones, ponerse una corona de cartón, todo resulta tan ridículo y pierde el sentido.

4 comentaris:

Dolors ha dit...

No et queixis. SEgur que no hauràs de fer el dinar i et podràs seure a taula com una marquesa sense haver comprat ni guisat nothing at all. Imaginat, jo haig de fer tota la parafernalia perque ve la família del meu marit a dinar. L' escrava Isaura, os sigui servidora, se'n va a fer feina. Fins la nit no podré entrar a la xarxa. Que tinguis un bon dia de Reis i et portin molts regalets.

Minerva ha dit...

Cierto, cómo cambian las cosas cuando nos hacemos mayores!!! Es una pena, penita, pena.

Teresa ha dit...

Lo pitjor es lo del tio pintat de negre. A la meva ciutat natal encara hi ha el mateix tio (un enxufat de l'ajuntament) que fa de rei negre desde que jo era petita i ara en tinc 38. Quan jo era peque el tio ja em semblava vell, i arar esta el pobre, fatal. I la ciutat plena de subsaharians negrets que venen a treballar. No podrien demanar-li a un d'ells que fes el paper?

en27m2 ha dit...

Ah Dolors, avantatges de ser una solterona sense fills, només he tingut familia a sopar al cuchitril la nit del 24...

Teresa, lo del negre és així de surrealista a molts pobles. I mira que hi ha inmigrants que són negres com el carbó, però tot i així continuen empastifant de betum de sabates a qualsevol desgraciat del país. S'ha de ser idiota, encara més tenint en compte que el rei negre és el preferit de molts nanos que s'entesten en tocar-lo. Ves rumiant com li explicaràs al teu fill que la cara del rei destenyeix jajajaja