dimarts, 29 de gener del 2008

Apéndice

Anoche, tras escribir la anterior entrada me quedé un poco mosqueada, a raiz de mi confesión pública de hacer un pesebre con árbol de navidad integrado. Sabía que había una palabra acabada en -ismo para designar la mezcla de creencias, filosofías o doctrinas diferentes e incluso contradictorias.

Qué rabia sentimos cuando no nos salen las palabras. La sensación de tenerlo en la punta de la lengua pero que no acaba de salir...hoy he vuelto loco a Google y finalmente lo he encontrado: Sincretismo. Ser coherente consume demasiados recursos (materiales, mentales, espaciales).

11 comentaris:

Rauxa ha dit...

I temporales...Maria, que ens hem deixat el temps !

en27m2 ha dit...

coño, qué burra soc!!!! d'aquest n'anem escassos...gràcies gràcies

Anònim ha dit...

Uff.. el temps... sempre escàs... i quan en sobra volem que passi ràpid...

Rauxa ha dit...

Uixxx...què filosòfic està l'heroi últimament...

en27m2 ha dit...

és que ara té molt temps per pensar

Teresa ha dit...

Jo pensava que et referies a l'eclecticisme. Barreja d'estils de manera que es segueixen les normes típiques i tòpiques de cadascun d'ells. Sense crear res de nou, sino copiant paràmetres.

Minerva ha dit...

Es verdad... sabes que sabes ese nombre, esa palabra y no la encuentras.Yo puede notar las ruedecillas girando lentamente en mi cerebro.

Rauxa ha dit...

La solucució és posar-se davant del mirall, treure la llengua i a veure què hi posa :-)

en27m2 ha dit...

però es veurà del revés!!

en27m2 ha dit...

Quina deu ser la diferència entre eclecticisme i sincretisme, a més de que aquest darrer té pinta de ser més despectiu (i per tant s'escau més en el cas del meu cutrepessebre)?

Hauré de fer recerca al Google i carregar-me de paciència perquè aquestes coses de lletreeeees...

Rauxa ha dit...

Ja hi compto en què es veurà al revés!!...però una ment enginyosa com la teva segur que sap solventar "xic-xac" aquests contratemps ;-)